Sinemayı Anlamak: Marksist Perspektifler
Stok Kodu
:
9789944492607
Sayfa Sayısı
:
244
Baskı
:
1
Basım Tarihi
:
2012
Çeviren
:
Ertan Yılmaz
Kapak Türü
:
Karton Kapak
Kağıt Türü
:
Kitap Kağıdı
Dili
:
tr
Orijinal Adı
:
Sinemayı Anlamak: Marksist Perspektifler
0,00TL
Stokta yok
9789944492607
888722
https://www.cukurovakitap.com.tr/sinemayi-anlamak-marksist-perspektifler
Sinemayı Anlamak: Marksist Perspektifler
0.00
Marksizm ve sinema en azindan ortak bir konuyu paylasir: ikisi de kitlelerle ilgilenir. Dogrudur, sinema kitlelere daha düzenli olarak hitap eder, bu nedenle de sinema; sermayenin kurumsal altyapisi ve (devletin "serbest" pazar denen o hayalete inancini açikça söylemesine ragmen) devlet destegiyle, iletisimin menzilini artiran ve genisleten teknolojiyle ve büyük ölçüde dolasimda olan (melodramdan müzige, anlatidan özel efektlere kadar) çok çesitli öykü anlatma ve estetik stratejilerini birlestiren sinemasal biçimlerle desteklenir. Sinemanin toplumsal menzili Marksistlerin bu araca yönelik gösterdigi kuramsal ve pratik ilgiyi açiklar. Marksizm devrim, devrime tesebbüs dedigimiz her seyin sürekliligindeki o büyük kirilmalarda ya da toplumsal kriz veya kültür devrimleri dedigimiz toplumsal gerginliklerin o daha az yogunlasmalarinda kitlelere belirli araliklarla hitap eder ve onlari harekete geçirir. Sinema o anlara, toplumsal karisikliklara önemli ölçüde uyum saglar. Bu altüst oluslarin artçi sarsintilari sinema kuramlarinda ve uygulamasinda dalgalar halinde yayilmis, üretiminin ilk tarihsel kosullarinin desteklemesinden uzun süre sonra yeni kosullara esin kaynagi olmus, etkilemis ve bu kosullarda yeniden islenmistir.
- Açıklama
- Marksizm ve sinema en azindan ortak bir konuyu paylasir: ikisi de kitlelerle ilgilenir. Dogrudur, sinema kitlelere daha düzenli olarak hitap eder, bu nedenle de sinema; sermayenin kurumsal altyapisi ve (devletin "serbest" pazar denen o hayalete inancini açikça söylemesine ragmen) devlet destegiyle, iletisimin menzilini artiran ve genisleten teknolojiyle ve büyük ölçüde dolasimda olan (melodramdan müzige, anlatidan özel efektlere kadar) çok çesitli öykü anlatma ve estetik stratejilerini birlestiren sinemasal biçimlerle desteklenir. Sinemanin toplumsal menzili Marksistlerin bu araca yönelik gösterdigi kuramsal ve pratik ilgiyi açiklar. Marksizm devrim, devrime tesebbüs dedigimiz her seyin sürekliligindeki o büyük kirilmalarda ya da toplumsal kriz veya kültür devrimleri dedigimiz toplumsal gerginliklerin o daha az yogunlasmalarinda kitlelere belirli araliklarla hitap eder ve onlari harekete geçirir. Sinema o anlara, toplumsal karisikliklara önemli ölçüde uyum saglar. Bu altüst oluslarin artçi sarsintilari sinema kuramlarinda ve uygulamasinda dalgalar halinde yayilmis, üretiminin ilk tarihsel kosullarinin desteklemesinden uzun süre sonra yeni kosullara esin kaynagi olmus, etkilemis ve bu kosullarda yeniden islenmistir.
- Taksit Seçenekleri
- AkbankTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00İŞ BANKASITaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,0020,000,0030,000,0060,000,0090,000,00Diğer BankalarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim0,000,002--3--6--9--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Kargo